Stage lopen bij ieniemini

Bij Ieniemini zetten wij ons in voor het opleiden van studenten en staat de deur open voor gemotiveerde en enthousiaste stagiairs. Met passende begeleiding en een positieve instelling leiden wij je graag op en wie weet kun je dan na je opleiding direct aan de slag.

Een leuke stageplek

Stage lopen bij Ieniemini betekent werken in een energieke setting waar geen dag hetzelfde is. De ervaring die je in de praktijk opdoet vult de opleiding aan en maakt deze compleet. Naast het verzorgen van de kindjes besteden wordt bij Ieniemini veel aandacht besteed aan het stimuleren van de ontwikkeling en het ondersteunen van de zorg- en/of hulpvraag. De opvang gaat veel verder dan alleen “oppassen”. Ben je toe aan een uitdaging en beschik je over voldoende motivatie? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Beroepsmatige begleiding

Bij Ieniemini wordt je vakkundig en beroepsmatig begeleid zodat je het maximale uit jouw stage kan halen. De werkbegeleider is gekwalificeerd en gecertificeerd. Je begint je stage met het doorlopen van het introductie programma. Met het doorlopen van het introductieprogramma maak je in 3 dagen kennis met alle dagelijkse handelingen en wordt je wegwijs gemaakt. Hierdoor leer je onder andere in korte tijd “hoe” dingen gaan en “waar” dingen liggen. Dit bevorderd het leerproces; hoe sneller je als stagiair de eerste fase doorloopt, des te eerder kan worden gestart met het behalen van doelen, opdrachten en proeves.

Wat jij kan verwachten van ons

Er wordt voldoende tijd genomen om jou te begeleiden op de werkvloer en in het leerproces. Hierbij worden duidelijke instructies gegeven en worden gemaakte afspraken ingepland. Er wordt tijd en ruimte vrijgemaakt voor het maken van afspraken, het geven en ontvangen van feedback, het bespreken van de leerpunten en het inplannen van de opdrachten (hiervoor wordt 30 minuten per week gereserveerd). Een open houding, voldoende motivatie en gezond enthousiasme.

Wat wij van jou verwachten

Op het moment dat je bij Ieniemini stage wilt lopen, is het belangrijk dat je van kinderen houdt. Bij ons kun je leren wat de interesses zijn van de kinderen en wat ze zoals bezighoudt. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om meerdere uren op een dag met de kinderen om te gaan. Niet alleen als ze rustig en gezellig zijn, maar ook als ze extra aandacht nodig hebben, ze drukker zijn dan anders of als ze veel lawaai maken tijdens hun spel. Je bent gemotiveerd, leergierig en neemt je verantwoording voor je eigen leerproces. Je zet je in voor de taken en (leer)opdrachten die bij de stage horen. Tijdens jouw stage wordt je onderdeel van het Ieniemini-team. Hiervoor moet je kunnen samenwerken. Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat de groep altijd netjes op orde is en dat alle kinderen zich veilig voelen. Je verdiept je in de werkwijze en stimuleert de kinderen in de ontwikkeling aan de hand van het pedagogisch beleid. Je bezit over communicatieve eigenschappen en bent gemotiveerd om dit verder te ontwikkelen. Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen handelen en gedraagt je hier ook naar. Je bent eerlijk en betrouwbaar, hierbij kom je gemaakte afspraken na. Je hebt heel veel plezier!

Je gaat het volgende leren:

  • Het verzorgen en begeleiden van kinderen, zowel in groepsverband als individueel
  • Het bedenken en ontwikkelen van activiteiten voor en met de kinderen.
  • Het creëren van een situatie op de groep waarin kinderen zich veilig voelen.
  • Het stimuleren van kinderen om zich verder te ontwikkelen.
  • Het zorgen voor de dagelijkse verzorging van kinderen.
  • Het bijhouden van de ontwikkeling van kinderen.
  • Het onderhouden van goed contact met ouders/verzorgers.
  • Het deelnemen aan en/of het organiseren van werkoverleg.